Six pack vs. blubberbuik

Six pack vs. blubberbuik
Wat ben ik jaloers op ZE, de vrouwen om mij heen die hun doel al lang bereikt hebben en alweer een nieuw doel hebben waar ze naar op weg zijn, terwijl ik steeds meer begin te geloven dat het mij nooit zal gaan lukken. Steeds vaker krijg ik het gevoel dat “zij” gelijk gaan krijgen. “Zij” zijn de mensen om me heen die al jaren tegen me zeggen dat ik binnen no-time op mijn oude gewicht zal zitten, jojoën is immers een bekend fenomeen.

Six pack vs. blubberbuik 0 – 1

Six pack vs. blubberbuikNo way dat ik het zover laat komen dat ik opnieuw aankom”, schreeuwde ik voor de zomervakantie nog, maar sindsdien stijgt het getal op mijn weegschaal. “Anderen” proberen me te troosten en zeggen dat het getal stijgt doordat mijn spiermassa toeneemt, dat het geen vet is, maar de “anderen” voelen niet aan hun spijkerbroek dat het onzin is, een illusie. Ik doe mijn best, echt, maar toch wil het maar niet lukken. Wat ben ik jaloers op de vrouwen die het al wel gelukt is, die wel in de spiegel een sixpack zien of in ieder geval iets dat behoorlijk in de buurt komt en absoluut niet lijkt op mijn blubberbuik. Die blubberbuik is inmiddels niet meer zoals het was, maar ik lijk ook nog mijlenver verwijderd van een platte buik. Met mijn buik heb ik een haat-liefde-verhouding, zoals vele vrouwen. Met die buik heb ik zoveel meegemaakt dat ik een avond kan vullen met gruwelijke, maar ook prachtige verhalen. Ooit ging ik bijna dood en werd er gesneden in die buik, iets dat grote littekens achterliet. Ooit was hij mooi plat, maar zag ik alleen maar het hele kleine beetje tienervet dat erop zat. Ooit was hij écht vet en waren de spieren zwaar onderontwikkeld. Wederom werd er in gesneden en “geboord” en nog meer littekens ontsierden de huid. Ooit zaten er twee prachtkindjes in die me dolgelukkig maakten wanneer ze met hun hand langs mijn buikwand gingen om me te laten weten dat ze er zaten. Ook het feit dat ze er groeiden liet littekens achter op de buitenkant. Met mijn buik heb ik echter ook wel geluk, want ondanks dat ik al zoveel kilo’s ben afgevallen is het redelijk strak (maar vet!)

Waarom al die moeite?!

InstagramOp Instagram ben ik vrij fanatiek en volg er veel fitness-addicts (zoals ik). Daartussen zie ik de meest prachtige buiken voorbijkomen en dan ga ik aan mezelf twijfelen. Ga ik twijfelen aan mijn doelen. Immers: Het is me inmiddels al door tig mensen verteld dat ik die (zichtbare) six pack wel kan vergeten. Volgens hen zal mijn buik nooit strak worden, waarom dan al die moeite?! Toch? Misschien is het de waarheid en kun je een buik welke tot twee keer toe 1 meter 68 in omvang is geweest niet plat krijgen, laat staan een six pack er doorheen laten prikken, maar mag een meisje dan niet dromen? Wat dat toch is met die drang naar perfectie probeer ik in de tussentijd te onderzoeken en wellicht leer ik ook nog eens mijn emotie-eten onder controle te krijgen. Tot die tijd blijft het toch vechten tegen de eetbuien, tegen de vermoeidheid van het trainen en tegen de zeurende stem in mijn hoofd dat het me nooit gaat lukken. Uit pure wanhoop ga ik dan weer snuffelen op Instagram en kom er dan toch weer een wonderlijk verhaal tegen waardoor ik genoeg motivatie en inspiratie vind om toch weer door te gaan. Dat vind ik het allerfijnst aan Instagram: je bent werkelijk nooit alleen en al helemaal niet de enige.

Related posts

2 thoughts on “Six pack vs. blubberbuik

  1. Lucy

    Zooooo herkenbaar! Maar houd vol, doe ik ook, ook al denk ik soms ook waar ik het voor doe. Maar stoppen is zeker geen optie.
    Kop op, topper!

    1. Angela Stegeman

      Dank je wel Lucy. 🙂

Leave a Comment