Ik heb je lief met heel mijn hart ❤

De laatste dagen heb ik geluk met het weer en word ik uitgenodigd om te wandelen. Dat is goed, want ik wil wel graag blijven bewegen ondanks de vervelende aangezichtspijn. Het hardlopen mis ik nog niet echt, maar dat komt misschien ook wel omdat ik de laatste dagen allerlei challenges doe om weer wat fitter te worden én omdat ik het toch ook al een tijdje niet meer echt fanatiek deed.

De afgelopen paar maanden ben ik weer net iets teveel aangekomen, vergeleken met vorig jaar is het zelfs helemaal drama. Aankomen is een zeer vervelende bijwerking van Lyrica, maar ik ben er vrij zeker van dat ik er zelf ook schuldig aan ben. Tijd om weer wat extra te bewegen! Maar jezelf in beweging zetten valt niet mee als dit vrijwel altijd gepaard gaat met pijn, al dan niet heftig. Zelfs de rustige yoga van de afgelopen maanden viel niet altijd mee dankzij het bukken en de momenten dat mijn hartslag tijdens bodypump omhoog ging waren meestal ook niet fijn. Het feit dat ik bleef sporten ondanks de pijn zegt eigenlijk wel genoeg, maar zelfs dan houdt het ook op zeker moment op en is de motivatie ineens ver te zoeken.

Langzaam

Wandelen is op de een of andere manier een vorm van bewegen dat me redelijk goed afgaat (mits is de hartslag laag houd), maar het gaat wel een heel stuk langzamer dan hardlopen, dat is een feit, en daardoor ben je ook gewoon langer onderweg. Toch valt het me niet helemaal tegen want zes kilometer in 50 minuten is nog niet eens heel slecht voor een beginnende wandelaar. Hoewel ik erg kan genieten van de natuur om mij heen merk ik toch dat alleen wandelen ook heel saai kan zijn. Kán! Want ik doe er zelf natuurlijk zoveel mogelijk aan om het leuk te maken. Eén ervan is muziek luisteren en een tweede is visualiseren.

“Maar dit is wat het is, soms ben ik hard soms ben ik koel
Ik zeg dan niet wat ik bedoel, ik heb je lief met heel m’n hart
En meer kan het niet zijn.”*

Onrust in mijn hoofd

Zondag was het niet echt een saaie dag, maar op een gegeven moment heb je alles om je heen toch wel een beetje gezien en dan is het leuk om ergens over te fantaseren. Als ik heel eerlijk ben weet ik al niet meer waar ik precies aan dacht toen, maar ik weet nog wel dat ik me bedacht dat het fijn zou zijn als ik in de komende maanden met wandelen bereik dat mijn creativiteit weer terug komt. En daarmee bedoel ik dat ik het fijn zou vinden dat ik weer boeken kan gaan schrijven. Er liggen genoeg ideeën op de plank, maar die ideeën tot uitvoer brengen valt nog niet mee. Ik heb wel beelden voor ogen en er spelen zich hele scenario’s af in mijn hoofd maar ik kan het dan weer niet naar papier vertalen. Er zit teveel onrust in mijn lichaam en mijn hoofd. Blogs, columns en artikelen schrijven lukt gelukkig nog aardig, maar lange verhalen schrijven valt niet mee. Ontzettend onhandig natuurlijk als je graag nog twee boeken afschrijft in de komende maanden.

Tientallen artikelen plaatsen

Zondag ben ik voornamelijk bezig geweest met het inventariseren van alles wat ik in de afgelopen jaren geschreven heb voor verschillende websites. Dat is enorm veel en dan heb ik nog niet eens alle blogs meegerekend die zijn gebundeld in FattyMummy en alle artikelen die ik schreef voor Banger Sisters (ook gebundeld). Het gaat in totaal om honderden artikelen waarvan ik een deel op mijn website wil plaatsen, of naar wil linken. Er zit tientallen uren werk in en om eerlijk te zijn zie ik daar enorm tegenop. Ook vraag ik me steeds af waarom ik dat allemaal wil, maar dan zeg ik tegen mezelf dat ik gewoon heel hard aan het werk ben aan mijn visitekaartje voor uitgeverijen. En dat kost nou eenmaal tijd. Had ik maar niet steeds heel impulsief alles moeten verwijderen. Eigen schuld….

“Dit is wat het is, soms wankel en verward
Ik heb je lief met heel mijn hart, maar meer kan het niet zijn.”*

Zoeken

2016 005 001 - WandelenMaar goed, terug naar het wandelen. Het was heerlijk vandaag. Ik ben er trouwens wel achter gekomen dat ook bij wandelen het noodzakelijk is een goede sport-bh te dragen. Dat wiebelt allemaal nog wel behoorlijk als je stevig doorstapt. En ik ben er ook achter gekomen dat goede muziek noodzakelijk is maar nog niet zomaar te vinden is. Het ene nummer was te langzaam, het andere te snel. Het ene was te saai, het andere over de top. Dat wordt dus nog wel een behoorlijk zoektocht en ik zou het dus ook leuk vinden als jij je favoriete rustige (wandelmuziek) met mij deelt.

Ook voor wandelen geldt dat ik de tijd moet nemen om eraan te wennen en dan maar eens verder kijken naar langere afstanden of sneller lopen. Voorlopig is een 6,5 km per uur gemiddeld niet verkeert, want zoals eerder gezegd mag de hartslag niet te hoog komen omdat de pijn dan toeneemt. Wordt vervolgd!

Muziek die ik onderweg luisterde:

 •       Photograph – Ed Sheeran
 •       Marvin Gaye – Charlie Puth
 •       Sun is Shining – Axwell
 •       Second hand heart – Ben Haenow
 •       Hopeless wanderer – Mumford & Sons
 •       How to save a life – Nilu
 •       Heading up high – Armin van Buren (feat. Kensington)
 •       Fight Song – Rachel Platten
 •       Domino – Clouseau
 •       Meer kan het niet zijn – Bløf ft. Sabrina Starke*
 •       Memories – Barbra Streisand

 

 

Related posts

Leave a Comment