Pauze – My Killerbody Motivation #3

Een aantal weken geleden schreef ik over het My Killerbody dieet. Ik was net op de gezondheidsbeurs geweest en had daar het tweede boek van Faja Lourens meegenomen. Ik begon vol goede moed aan project #mkbm en dacht op die manier wel even snel kilo’s kwijt te raken. Ik had natuurlijk kunnen weten dat het niet zou lukken. 

Toch leek ze me heel oprecht toen ze zei dat het dieet 1600 kcal bevatte. Dat is meer dan genoeg als je wilt afvallen en als je het rustig aan doet met sporten. Helaas liep het iets anders bij mij.

Hongerrrrrrrrrrr

Ik had vreselijke honger in de twee weken dat ik dit dieet volgde, was heel vaak misselijk en duizelig, maar dat was voor een groot deel aan mezelf te wijten. Ik ben namelijk niet zo’n tussendoortjes eter en vergeet dit vaak om te doen. Echter, als je dieet dan zo’n 400 kcal aan tussendoortjes bevat dan kom je al snel uit op 1200 kcal en dan heb je honger.

Terugslag ME

Afgezien van de honger werd ik er waanzinnig chagrijnig van en daarnaast bleek, achteraf gezien, dat er een dikke ontsteking sluimerde en daar moest ik eerst vanaf alvorens het me lukte om verder te gaan. Maar of het nu toeval is of niet, sindsdien heb ik een enorme terugslag voor wat betreft ME. Wat betreft mijn zenuwpijn ook, maar dat wijt ik echt aan die ontsteking (beiden zijn nog altijd niet op orde, dat duurt al meer dan een maand). Wat betreft vermoeidheid zal die ontsteking ook een kwade zijn, maar ik denk dat ik door te weinig eten toch ook iets ‘kapot heb gemaakt’ wat ik weer had opgebouwd. En ben ik er nu van afgevallen? Ja, maar wat heeft het voor zin om een kilo af te vallen wanneer je die de week erna (of de week daarna, dat weet ik niet meer) er weer aan hebt zitten?! Plus de kilo’s die erna kwamen, maar dat wijt ik meer aan mijn dip dan aan het My Killerbody dieet.

Zelf dieetschema’s maken

Ik had mezelf voorgenomen om met het tweede boek mijn eigen dieetschema’s te maken en die te volgen, maar dat is enorm lastig wanneer je beperkt wordt in je energie en je denkvermogen. De laatste tijd is dat laatst zeer dramatisch en heb ik het gevoel steeds dommer te worden. Nee, die menu’s zijn nog altijd even ver als die laatst week dat ik bezig was met mijn Killerbody. Het lichaam dat inmiddels weer wat vadsiger is geworden door alle teveel gegeten en gedronken suiker. Het is overduidelijk dat ik het nog lang niet op orde heb. Daarom heb ik binnenkort een steuntje in de rug en ga ik afvallen met Linda de Mol. Geen dieet, geen voorschriften, maar een community om samen te werken aan een nieuw lichaam

Wordt vervolgd!

Related posts

2 thoughts on “Pauze – My Killerbody Motivation #3

  1. Wat een struggle!! Ik had al niet zoveel vertrouwen in MKBM… Ik denk dat dit vooral voor mensen die ‘geen idee’ hebben heel goed werkt. Maar jij bent al heel lang bezig en weet heel goed wat wel en niet kan denk ik. Lastig om die laatste kilo’s er af te krijgen: herkenbaar!! En dan zijn ze er af: zitten ze er een paar maanden later weer aan: ook herkenbaar.
    Leuk dat Linda nu zo openbaar (en vooral openhartig) gaat lijnen, ik volg haar ook!
    Succes!!

Leave a Comment