Review Save Me armband

Mijn Save Me armband kocht ik al in februari op de Gezondheidsbeurs in Utrecht, maar aangezien mijn lichaam nogal gevoelig kan reageren op producten die dicht op mijn huid zitten leek het me noodzakelijk om het eerst even wat maanden te dragen alvorens er een review over te schrijven.

Als eerste ben ik enorm blij dat ik de armband nog niet echt nodig heb gehad, maar met dit bandje om voel ik me wel wat prettiger dan zonder zowel tijdens het wielrennen als ook tijdens het sporten in de sportschool en wanneer ik buiten fiets.

In eerste instantie stopte ik bij de stand omdat ik een cadeautje zocht voor mijn echtgenoot voor onze trouwdag, later die maand. Wat koop je nog voor een man die alles al lijkt te hebben of die alleen maar dure wensen heeft? Aangezien hij heel erg veel op de weg zat (en zit, voor wielrennen en hardlopen) vond ik het niet zo prettig dat als er iets met hem zou gebeuren het maar moeilijk te bepalen zou zijn wie hij is aangezien hij niet altijd een ID-kaart mee heeft. Natuurlijk heeft hij op zijn iPhone wel de gezondheidsapp, waarin zijn gegevens te vinden zijn, maar dat is nog altijd geen garantie dat ze de gegevens ook daadwerkelijk vinden.

“Zorg voor zekerheid in noodsituaties”*

De verkoopster bij de stand merkte heel terecht op dat een telefoon tijdens een val kapot kan gaan, hij kan gestolen worden (laten we wel wezen niet iedereen heeft goede intenties in een noodsituatie) of de telefoon kan verderop komen te liggen en dat niemand het doorheeft. Ze kunnen ook ‘samen’ in het water vallen en dan kun je er ook niets meer mee. Het waren allemaal argumenten die me heel iets verder over de streep kregen om een armbandje voor hem uit te zoeken, maar uiteindelijk was de voornaamste reden dat hulpverleners meteen toegang krijgen tot alle belangrijke gegevens en dat ik meteen bereikbaar kan zijn op het moment dat hij een ongeluk heeft gehad.

Het kan immers het verschil zijn tussen net op tijd komen om afscheid te nemen of voorgoed te laat zijn.

Echtgenoot heeft ooit een (deel)triatlon gedaan en droomt van nog eentje dus ik heb hem een zwarte sportarmband met een blauwe streep (in de kleur van zijn Giant Anyroad) gegeven met boven het plaatje met de QR-code een zogenoemde charm waarop drie sporten afgebeeld staan: zwemmen, fietsen en hardlopen. Zo hoopte ik hem te motiveren om opnieuw te gaan trainen voor die triatlon. Ik kan zeggen dat fietsen en hardlopen perfect gaat, alleen dat zwemmen…..

 

 

 

Voor mezelf ook maar eentje

Maar goed, aangezien ikzelf ook heel veel op de weg zit en ik al een tijd op zoek was naar een nieuwe armband met daarop mijn gegevens (ik had er eentje met een papiertje erin, zo onhandig als het regent) besloot ik ook maar meteen een exemplaar uit te zoeken. Ik koos voor een effen oranje bandje met een bikercharm en in eerste instantie kocht ik het alleen voor het sporten, maar Save Me maakt de armbandjes zo aantrekkelijk om ze om te houden dat ik de mijne sindsdien niet meer af heb gedaan. Sommige mensen doen al hun sieraden af wanneer ze gaan slapen, ik vergeet de mijne altijd ’s morgens weer af te doen dus ik slaap altijd mét.

Toen ik hem voor het eerst omdeed had ik er een paar uur last van. Het leek alsof het meteen zou gaan irriteren en dat ik het alleen kon dragen tijdens het sporten en dat ik dan de schrijnende pijn moest negeren. Achteraf gezien denk ik dat het op dat moment een samenloop van omstandigheden was van een lichtelijk bijtend middel op mijn armen, zweet en een brandende zon, want nadat ik hem een paar uur had afgelaten en opnieuw ging dragen heb ik nergens meer last van gehad.

Verschillende armbanden

Je kunt de effen armbanden bestellen in de kleuren:
oranje
geel
zwart
rood
blauw
grijs
roze
wit
transparant
groen

Daarnaast zijn er nog de zogenoemde sportarmbanden en die zijn te koop in de combinaties:
zwart-roze
zwart-blauw
zwart-wit
roze-zwart

De armband is perfect (en vooral gemakkelijk!) op maat te maken en dus aan te passen aan elke maat pols. Nadeel is echter wel dat je niet kunt aankomen, want dan past hij niet meer. Gebeurt je dat? Geen nood dan, want je kunt gewoon een nieuw bandje met plaatje bestellen en dat plaatje koppel je dan gewoon aan je account. Op die manier kun je overigens ook een voorraadje bandjes aanleggen zodat je voor elk outfit een andere armband hebt.

Code met een missie

Op deze armband zit een plaatje met daarop een QR-code. Die code kan uitgelezen worden door hulpdiensten dus je wilt natuurlijk ook graag dat zij meer over je te weten komen. Je hebt dan ook meerdere soorten abonnementen. Als eerste is er de gratis versie waarbij nooddiensten je persoonsgegevens kunnen zien en de gegevens van je contactpersonen kunnen vinden. Daarna heb je het premium abonnement voor 4,95 euro per jaar en bij dat abonnement kun je aan deze basisgegevens nog basis medische gegevens koppelen. Als laatste is er het medical abonnement voor 7,95 per maand waarbij je naast al deze gegevens ook nog eens  je medische gegevens uitbreiden en documenten toevoegen. En als je wilt kun je nog extra gegevens vermelden.

Ikzelf heb het medical abonnement genomen omdat ik Gabapentine slik en ik graag wil dat men weet dat ik die medicatie krijg, ik moet er namelijk niet aan denken dat ik een tijdlang het niet krijg.

Naast deze gegevens heb ik het volgende ook nog ingevuld:

Vier contactpersonen
Mijn bloedgroep
Dat ik een donorcodicil heb
De gegevens van mijn zorgverzekeraar
Mijn aandoeningen
De gegevens van mijn huisarts
De gegevens van mijn tandarts
De gegevens mijn behandelend arts op de pijnpoli
Dat ik gereanimeerd wil worden (hoewel ik daar toch over na moest denken)

Als je wilt kun je nog wat aanvullende informatie aangeven en je kunt invullen of je allergieën hebt, bloedverdunners gebruikt, protheses hebt en of je contactlenzen draagt. Let wel! Dit geldt dus voor het Medical abonnement.

Ook kun je nog al je adresgegevens invullen en een pincode instellen, maar ik heb ervoor gekozen dit beiden niet te doen.

Andere opties

Mocht je nu niet zo’n armband willen dragen, maar wel ….. dan kun je ook kiezen voor een pasje met daarop een QR-code. En naast deze twee producten zijn er ook stickers (langwerpig of vierkant) te koop die je op plekken kunt plakken die goed zichtbaar zijn voor hulpverleners. Ikzelf heb er eentje op mijn racefiets geplakt en die QR-code linkt dan naar mijn gegevens. Ik kocht ze ook eentje voor op mijn helm, maar dat bleek bij niet te passen helaas.  Ook kun je een sleutelhanger bestellen en ik zag zelfs een MTB vignet van Natuurmonumenten met daarop de code.

Al met al ben ik zeer tevreden, hoewel ik het dus nog nooit in de praktijk heb hoeven testen. Ik kan je dit dan ook van harte aanraden. Immers: willen we allemaal niet graag dat onze geliefden heel snel weten dat er iets met ons aan de hand is?!

p.s. Als je nu de Save-Me armband bestelt krijg je het eerste jaar je premium abonnement gratis.

*quote website Save Me.
Bron foto’s: alle foto’s komen van de website van Save Me.

Related posts

One Thought to “Review Save Me armband”

  1. Wat een geweldig uitgebreide review! En superleuk dat ik er in gelinkt ben 🙂
    Fijn dat je zo blij bent met je Save-Me! Ik ook hoor, ik ga de deur niet uit zonder die armband (ook omdat ik ‘m altijd om heb, ik douch en zwem er zelfs mee. Puur luiheid 😉 ) xx Nora

Leave a Comment