Recept: Tomatensoep eigen stijl

Tomatensoep staat bij ons boven het lijstje met favoriete maaltijden. Inmiddels hebben we een standaard recept dusdanig aangepast dat het enige dat ze nog op elkaar doet lijken zijn de knoflook, de uien de tomaten.

Benodigdheden:

 1. Een grote soeppan
 2. Apparaat om te pureren
 3. Olijfolie
 4. Knoflook (vers 2 teentjes of uit een potje)
 5. Uien (3 stuks)
 6. Zoete puntpaprika (2 stuks)
 7. Penen (een bakje)
 8. Venkel (1 stuk)
 9. Tomaten (1 kg – bij voorkeur trostomaten)
 10. Twee bouillonblokjes
 11. Water (1 tot 1,5 liter)
 12. Kokosmelk (ipv kookroom)
 13. Optioneel ketjap (maakt de smaak wat voller)
 14. Peper en zout naar smaak
 15. Bosui/lente-ui
 16. Optioneel gehakt

Bereidingswijze:

Snij de knoflook en de uien in kleine stukjes en fruit het in de pan in olijfolie. Snij ondertussen de zoete puntpaprika, voeg deze vervolgens toe aan de uien/knoflookmix en bak ook dit een paar minuten. Snij de … en de wortels en voeg ook die toe. Bak alles een tijdje in de pan en voeg dan de gesneden tomaten, de bouillonblokjes en het water toe en laat het geheel vijftien minuten koken.

Na het koken moet je de soep pureren, ik gebruik daarvoor de staafmixer. Na het pureren kun je ketjap toevoegen (maar meestal doe ik dit al bij de puntpaprika – dit keer ben ik het vergeten). Indien je de venkel eruit laat kun je voor de zoetigheid ook honing gebruiken. Breng verder op smaak met peper en/of zout. Als de soep helemaal gepureerd en glad is kun je kokosmelk (of kookroom) en eventueel gehakt toevoegen. Wij voegen zelf meestal nog bosui of lente ui toe na het pureren.

 

 

 

 

 

 

 

EET SMAKELIJK!

Voedingswaarden:

De voedingswaarde is gebaseerd op 1 portie tomatensoep, waarvan het hele recept is voor 8 personen.

94 kcal

2,6 g vet

0,3 g verzadigd vet

0 g meervoudig onverzadigd

0 g enkelvoudig onverzadigd

14,6 g koolhydraten

3,6 g vezels

7,1 g suiker

2,3 g eiwit

Related posts

Leave a Comment