Vakantieeeee

Geachte inbrekers. Wij zijn op vakantie. Maar zoals jullie al van de vorige keer weten: wij hebben een alarminstallatie in huis en die gaat af op het moment dat u de voordeur opendoet. 

Inmiddels hebben wij ons raamkozijn, dat u de vorige keer heeft gesloopt, vervangen en is ons hele huis inmiddels voorzien van dubbel glas. Ik wil daarmee niet zeggen dat u niet binnen kúnt komen, ik wil alleen zeggen dat ik het u wat lastiger heb gemaakt. 

Daarbij wil ik u er ook graag op wijzen dat wij alles wat van waarde is met ons hebben meegenomen en dat er afgezien van bijna 700 stoffige boeken en een oude PlayStation 2 (ja sorry) weinig valt mee te nemen. En nu ga ik me even wenden tot de mensen die geïnteresseerd zijn in ons vakantieverhaal. 

Vakantieeeeee

We zijn er hoor! Ik begrijp niet hoe sommige mensen ruim 1500 km kunnen rijden voor een vakantie. Ik vond de reis Arnhem-Arnemuiden al een takke-eind en rete stressvol. Nu zullen de kinderen van de ‘Die hard’ reizigers vast ook iets meer gewend zijn dan de mijne gok ik, want je gaat niet voor je lol zo lang op reis als je kinderen zich na een half uur al vervelen. Nu is het niet mijn intentie ook maar iemand te beledigen, ik ben gewoon niet zo’n wereldreiziger. 

Na een lange onrustige, zeer pijnvolle, nacht waarbij ik, op eentje na, uur na uur na uur voorbij zag komen viel ik om half zeven in slaap. Een paar uur later moest ik uit bed, maar voelde me verrassend energiek. De kinderen waren uiteraard nog vijftig keer energieker (vooral mijn kleinste apie) en stuiterden letterlijk door het huis. 

Gisteren schreef ik al dat ik er over dacht om met de trein naar Roosendaal te gaan en van daaruit naar Arnemuiden te fietsen, maar helaas ben ik nu even niet zo stoer. Daarbij wil ik gewoon graag mijn vakantie sámen met mijn gezin starten en niet alleen. 

De auto die we hebben gehuurd is geweldig en dat maakte de heenreis zeer aangenaam; een vrij nieuwe Volkswagen Polo bluemotion, tot grote vreugde van onze Volkswagen fan hier. 


Tegen half elf reden we Arnhem uit en rond de klok van één uur reden de we de provincie Zeeland binnen. 


Tegen tweeën waren we op het park. Het voelde als thuiskomen, vijf jaar geleden waren we hier ook, en we hebben er echt enorm veel zin in. 

We hebben in Middelburg nog even boodschappen gedaan bij de Lidl en toen we de Action zochten voelden we ons net zoals die mensen zich bij ons moeten voelen als ze eenmaal op de busbaan zijn belandt. We reden niet illegaal, maar kregen toch veel boze blikken van voetgangers en fietsers. Dat wil zeggen: zij die wél uitkeken. 

Op de terugweg reden we verkeerd dankzij de navigatie en hebben we delen van Middelburg en omstreken gezien die we nog niet kenden. 

Helaas hebben de kinderen hun traditionele inwijdavond verspeeld door na vier waarschuwingen elkaar te bespugen in die prachtig schone auto. Aangezien de repressaile al uitgesproken was moesten we ons eraan houden en daar ging dus ook mijn frietavond. Morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen. Elize begreep het, Samuël weten we niet. 

Inmiddels is het half elf ’s avonds. Na een kort avonddutje ben ik nog even naar het water gelopen en heb ik de eerste zonsondergang foto’s gemaakt. De vakantie is nu écht begonnen. Tot de volgende keer! 

Related posts

One Thought to “Vakantieeeee”

  1. Chantal

    leest heerlijk (de schrijftaal dan hè 😉)
    Ik kijk nu al uit naar het volgende bericht!

Leave a Comment