Tijdrit – voortgang #1

De afgelopen maanden heb ik weinig op deze site geschreven. De eerste reden daarvoor is dat het wielerseizoen voor mij al een tijdje ten einde is. Ik dacht met het kopen van een andere fiets, er dikkere banden op te zetten en betere kleding te kopen wel buiten zou blijven fietsen, maar na mijn val een paar weken terug durf ik niet meer op de racefiets te stappen zolang het nog winter is. Ondanks het warme weer.

De tweede reden is dat ik meer tijd heb besteed aan mijn nieuwe recensiesite www.boekenomvantehouden.nl. Daarnaast ben ik gaan werken voor RTV-Arnhem en ondanks het feit dat het maar twee dagen zijn (nu tijdelijk 1) kost dat met mijn ziekte de nodige energie.

De laatste reden is dat in de afgelopen maanden mijn manuscript Tijdrit een inhaalslag heeft gemaakt. Nou ja, technisch gezien heb ik die inhaalslag gemaakt ;-). In de maand november schreef ik bijna 27.000 woorden bij het aantal woorden dat ik al had en ook in januari ging ik erg lekker met 21.000 woorden. Uiteraard is er ook heel veel geschrapt en herschreven, maar mijn manuscript telt nu meer dan 84.000 woorden dus het einde lijkt in zicht te komen. Binnenkort een uitgebreide synopsis, maar voor nu even een korte versie.

Synopsis

Susanne de Jonghe is de enige vrouwelijke wielrenner die mag starten in de proloog van de Tour de France van 2017. In een 14 kilometer durende tijdrit mag zij de wereld laten zien waartoe een vrouwelijke amateur toe in staat is.

Excerpt

Susanne leeft voor de Tour de France. Haar ouders leerden elkaar kennen op de Champs Élysées in 1979 tijdens de laatste etappe van de Tour. Negen maanden later werd Susanne geboren en won Joop Zoetemelk in juli het geel in Parijs. Sindsdien kijkt ze elk jaar weer drie weken lang naar de Ronde van Frankrijk. Haar vreugde is groot wanneer zij de segmentwedstrijd wint die haar toegang verschaft tot het heilige parcours van de Tour de France in Düsseldorf.

In de aanloop naar de tijdrit brengt ze tijd door met tijdritspecialist Scott Peeters, hij brengt  haar de kneepjes van het vak bij. Susanne heeft een verleden dat verweven is met het zijne, maar is zich daarvan niet van bewust. Scott daarentegen weet al geruime tijd dat zijn tijdelijke trainingsmaatje de Heldin van Immenberg is en dat zij een poging heeft gedaan het leven van zijn vrouw te redden. Hij zoekt manieren om het haar te vertellen, maar in aanloop naar de wedstrijd vindt hij steeds redenen om dit niet te doen. Zijn bewondering voor haar vervalt in liefde, ondanks het verdriet dat erachter schuil gaat. Hoe lang kan hij dit nog langer voor zich houden? Hoe lang kan hij zich nog staande houden in de Tour de France terwijl hij weet dat het einde van het dramatische jaar steeds dichterbij komt.

20 juli is het een jaar geleden dat zijn vrouw werd vermoord door een man met idealen. Het was dezelfde dag dat de wereld werd opgeschrikt door een tweede aanslag, in Zwitserland, en de aandacht werd weggehaald van Immenberg. De Tour wachtte die dag voor niemand en zal dat dit jaar ook niet doen. Kan Scott het handelen?

Het lot heeft hen samengebracht in de een geel peloton. Kan het ervoor kan zorgen dat zij het leven weer kunnen oppakken na zoveel verdriet en pijn?

 Wordt vervolgd!

Related posts

Leave a Comment