De fiets van mijn vrouwelijke hoofdpersonage – Giant Liv Envie Advanced 2

De afgelopen weken ben ik erg druk geweest met mijn manuscript Tijdrit. Het is nog best wat werk om een 94.000 woorden tellend schrijfwerk opnieuw door te spitten (Lees: schrappen, herschrijven en toch weer schrappen).

Schrijven is een tijdrovende klus, maar het is zo geweldig om te doen. Alleen is het zo dat tegen de tijd dat hij bijna klaar is je hem weer helemaal door moet om puzzelstukjes op de plek te leggen. Nu ik weer bezig ben met de tekst merk ik dat het tijd wordt om ‘mijn vierde kindje’ los te laten. Daarbij ben ik de laatste tijd veel mensen tegenkom die geïnteresseerd zijn in het boek. Zo ook vandaag op de BikeMotion in Utrecht.

Na al het harde werken (en ziek zijn) vond ik het wel lekker om een dagje weg te gaan. Op de heenweg heb ik een begin gemaakt aan één van de laatste hoofdstukken (waarin mijn mannelijke hoofdpersonage voor de bijna onmogelijke keuze staat de Tour de France te verlaten vanwege mentale problemen – om de verjaring van de dood van je vrouw even te bagatelliseren), die ik morgen hopelijk kan uitwerken.

Op de BikeMotion stond ook Giant (en vooral Liv) en dat is mijn favoriete fietsenmerk. Ikzelf kan de Liv niet betalen, maar mijn hoofdpersonage Susanne wel en laat die nu de tijdrit gereden hebben in Düsseldorf. Binnenkort plaats ik een stukje van de tekst uit het eerste hoofdstuk, maar momenteel zit ik in de trein naar huis dus lukt dat niet.

Terug naar die Liv. De Envie Advanced 2. Niet te spannend, een gewone fiets, voor de doe-maar-gewoon-vrouw. Ik heb hem maanden geleden uitgekozen voor haar, maar had hem nog nooit echt gezien. Tot vandaag.

En ik ben tot over mijn oren verliefd!

Tegen de tijd dat ik het me kan veroorloven is dat het eerste dat ik koop ;-). Voor mijn volgende boek (Bergkoning) zal mijn vrouwelijk hoofdpersonage absoluut ook weer Liv rijden.

Uiteraard heb ik meteen even wat foto’s gemaakt om thuis nog even door te kwijlen. Straks ga ik waarschijnlijk nog even lekker uit eten met echtgenoot, maar de planning is om vanavond nog even een paar hoofdstukken door te werken.

Het einde is in zicht, hij kan bijna naar de redacteur en dan naar uitgeverijen. Spannend!!!

Related posts

Leave a Comment