Focus – Tijdrit #1

‘Het geheim is focus’, zei Scott terwijl hij me met zijn intense, grote, goudkleurige ogen aankeek. Ogen die me doen denken aan mijn kleine jongen die zo bruut uit het leven werd weggetrokken op dezelfde dag als zijn vader en zijn twee zusjes. Drie kogels hadden mij ook mee moeten nemen. Twee daarvan gingen door mijn lichaam heen in de jonge vrouw wiens leven ik wilde redden. De Heldin van Immenberg word ik genoemd, maar ik ben helemaal geen heldin; ik heb jammerlijk gefaald in het redden van het leven van een zeer speciale vrouw, die altijd eerst om anderen gaf en daarna pas om zichzelf. Haar echtgenoot ken ik niet, hij kan of wil me niet ontmoeten, maar ik zou hem zo graag spreken over wat er precies gebeurde tijdens die aanslag die uiteindelijk twaalf mensen het leven koste vanwege de waanzin van een enkele man. Met nog dertig seconden op de klok kijk ik naar boven, naar mijn gezin. Hier sta ik dan aan de start van de etappe van de ronde van Frankrijk; de Tour de France, een wielerronde met alleen maar mannen en een niet geheel onbelangrijk detail: ik ben een vrouw.

Uit: Tijdrit – Angela Aagenborg (c)

Related posts

Leave a Comment