Eerste keer

Eerste keer

Een paar dagen terug (opnieuw geplaatst op 24 juli 2016) schreef ik over mijn nieuwste aanwinst en natuurlijk heb ik die inmiddels uitgeprobeerd. Wie is het niet opgevallen dat het heerlijk lenteweer was gisteren?! En wat kun je beter doen dan met dat prachtige weer op pad gaan?!

Trappelen van ongeduld

Het is dat ik eerst op terugkeer van manlief (van een trialrunwedstrijd)  moest wachten, want anders was ik waarschijnlijk al om negen uur ‘s morgens op de fiets gesprongen, hoewel het dan lang niet zulk lekker weer was geweest. Manlief kwam rond twaalven thuis en na de lunch spurtte ik naar boven om me om te kleden.

Buikloop

Natuurlijk duurde het eeuwen voordat ik eindelijk weg was. Uitgerekend gisteren kreeg ik last van buikloop en het doosje met diarreeremmers bleek leeg te zijn. Heel handig dus zo’n leeg doosje in de medicijnkast. NOT! Ook kleding kiezen was wat lastig, maar achteraf bleek mijn kledingkeuze toch slim te zijn geweest.

Routekeuze

Het bleek nog niet heel makkelijk om een route te kiezen. Ga ik door de stad? Ga ik over de dijk? Is het druk? Vind ik het niet te eng? Dingen waar ik eigenlijk niet teveel aan wil denken, maar die toch van invloed zijn op mijn keuze. Uiteindelijk koos ik ervoor om richting Heteren te gaan fietsen (op advies van manlief).

Harde wind

Al snel bleek dat een bel geen overbodige luxe is dus die moet ik snel gaan aanschaffen. De wind bleek ik op de heenweg tegen te hebben, maar eigenlijk is dat ook wel handig. Dat maakte de terugweg een stuk aantrekkelijker.

Kasteel van Doorwerth

De natuur onderweg is prachtig en de hoeveelheid auto’s die er reden viel me ontzettend mee. Daarbij reden ze lang niet zo hard als gevreesd. Ook mijn angstgevoelens waren grotendeels afwezig, wat zeer prettig is. Terwijl ik min of meer langs het Doorwerth fietste (tussen ons alleen nog De Rijn) zat ik te dubben of ik de brug bij Heteren over zou gaan. Aangezien het nog een eindje was besloot ik toch terug te gaan. Ik kon me wel laten drijven door mijn wellust, maar mijn lichaam kan niet alles dat mijn hoofd wel kan. Daarbij had ik al besloten dat ik een foto bij het monument aan de dijk wilde maken met mijn fiets erbij op. Dus ben ik ter hoogte van het kasteel terug te gaan en heb ik die foto bij het monument genomen. Overigens is mijn maximale snelheid op de terugweg 36 km per uur. Peanuts voor vrijwel alle wielrenners, maar voor mij een overwinning. De dag dat ik met 60 km per uur achter een dijk bij Holwerd fietste ligt ver achter me. Toen werd ik nog niet overspoeld door angst om fouten te maken. Gisteren wel en toch ging ik door.

Meinerswijk

Op de dunne bandjes door uiterwaardenpark Meinerswijk was geen succes vanwege alle koeien- en paardenpoep, maar het was er wel mooi. Na iets meer dan een uur arriveerde ik thuis en heb ik mezelf getrakteerd op een heerlijk warme douche. Vorige week toch mooi drie keer gesport. Daar mag ik best trots op zijn van mezelf!

Related posts

Leave a Comment