Gefaald of niet?! – stoppen met Lyrica?! #4

‘Je kunt elke dag weer opnieuw beginnen’, zijn de woorden die me het meest zijn bijgebleven na mijn cursus mindfulness en maandenlange therapie. Het feit dat ik ergens voor gekozen heb wil niet zeggen dat ik niet meer iets anders mag kiezen. En dat is precies wat ik mezelf nu probeer voor te houden. Na een week met minder Lyrica moet ik concluderen dat dit niet het juiste moment is om alles overhoop te gooien.

Tegelijkertijd is daar ook die enorme twijfel of ik wel genoeg mijn best heb gedaan en of ik niet te snel de handdoek in de ring gooi. Ik wist immers dat ik tijdelijk meer pijn kon krijgen. 

Nu ik opnieuw een ontstoken kies heb ben ik tot de conclusie gekomen dat ik er helemaal nog niet klaar voor ben om te stoppen met medicijnen die ervoor zorgen dat ik minder pijn heb, hoeveel bijwerkingen er ook zijn en hoe groot de kans ook is dat de pijn misschien wel verdwijnt. 

Het is een moeilijke keuze, mede omdat ik het gevoel heb te ‘moeten’ stoppen met dit middel. Het woord moeten is een zeer ruim begrip waarvan ik niet kan uitleggen wat ik bedoel. 

In mijn hoofd is het een grote chaos en ik heb vannacht tot half vijf wakker gelegen. Pas nadat ik zes pagina’s papier had volgeschreven kwam ik tot de conclusie dat ik er gewoonweg nog niet klaar voor ben. 

Was ik vorige week nog overtuigd dat ik klusje kon klaren ondanks de angst dat ik meer pijn zou krijgen, nu word ik panisch door de gedachte dat mijn leven weer door pijn overheerst zal worden. 

Related posts

Leave a Comment