Afkicken, zwemmen en wielrennen – stoppen met Lyrica?! #7

De laatste tijd lijken mijn blogs alleen maar bol te staan van negativiteit en ellende. Ik mis het bloggen over wielrennen enorm, maar de laatste weken had ik, na het wielrennen, geen enkele puf meer om te schrijven over de ritjes die ik maakte. Ik reed ze en daarna moest ik steevast bijkomen. Mijn lichaam is alles behalve fit, hoewel ik de trainingen zelf er nog wel redelijk uit krijg. 

Blijkbaar kost een ontsteking je lichaam uitwerken onwijs veel energie en wanneer je al een chronisch energiegebrek hebt is dat doffe ellende en garantie voor depressieve gevoelens. Zo had ik gisteren ook zo’n dag. Dat was na aanleiding van de dag ervoor, ik had teveel gedaan en was doodmoe toen de (donder)dag begon. 

Angst in de ogen willen kijken

Woensdag zou ik mijn eerste borstcrawl les hebben, maar al voor die zou beginnen was ik naarstig op zoek naar een goede smoes om er onderuit te komen. Ik werd, naarmate de tijd vorderde, steeds misselijker en zenuwachtiger en zag het écht niet zitten. Nu moet je weten dat ik me, in eerste instantie, had afgemeld, maar door mooie praatjes alsnog ben overgehaald te starten, ondanks mijn slechte onderbuikgevoel. Ik ben namelijk bang voor zwembaden, maar dacht wel even mijn angst recht in de ogen te kijken. Deze angst was echter te eng om recht aan te kijken dus ik zag er enorm tegenop. 

Om een lang verhaal kort te maken: er was een miscommunicatie tussen mij en de instructrice en ik werd helemaal niet verwacht, althans niet die ochtend en niet in dat zwembad. Overigens is de miscommunicatie gebasseerd op niet goed luisteren van die andere persoon, want je zou zeggen dat drie keer iets uitleggen wel genoeg is. Opluchting alom, maar ik liet me bijna weer overhalen voor de volgende cursusstart. Ik heb gezegd dat ik er over na zou denken en dat heb ik gedaan. 

Toen heb ik besloten niets meer te gaan doen dat ik eigenlijk niet echt graag wil. Twaalf weken lang een verplichting is niet handig als je altijd pijn hebt en daarbij geeft stress extra klachten. Ik kan ook de schoolslag zwemmen met mijn kinderen en wie weet kan Elize het me leren. Ach, zo noodzakelijk is het niet meer nu ik gestopt ben met hardlopen*. Die triatlon gaat waarschijnlijk nooit meer gedaan worden ;-). Ik besteed mijn energie liever aan dingen die ik wel wil doen. 

Toertochten omgeving Arnhem

Wielrennen, dat wil ik graag doen en daar wil ik mijn spaarzame energie wel aan besteden. Zondag is de eerste toertocht van dit seizoen gepland. Dichtbij huis: De ronde van Arnhem georganiseerd door Mantel.com. De afstand is 110 km. Ik heb nog even gedacht om de afstand te wijzigen naar 80 km, maar ik vind de 110 afstand toch interessanter. Alleen dat klimmen zie ik onwijs tegenop, maar goed dat overleef ik wel! 

Op 23 april rijden we de Gran Fondo Rosa, tevens een toertocht in de omgeving Arnhem en waarschijnlijk zal ik dan grotendeels dezelfde route rijden als zondag. Hopelijk gaat dat een beetje goed met de pijn in mijn gezicht en als het niet gaat kan ik altijd de kortste weg terug naar huis rijden, maar ik ga ervan uit dat het wel goedkomt. Het is fijn dat ik dan even aan andere dingen denk dan aan het afbouwen van Lyrica. 

Afkicken 

Maar goed, gisteren was het een enorme rotdag. Ik stond al slecht op, want ik werd wakker na een aantal nachtmerries en ik heb dus flink liggen knarsen, want ik had gigantische kiespijn. Daarbij heb ik vreselijk veel last van afkickverschijnselen en een onbehaaglijk gevoel. Het gaat absoluut niet zonder slag of stoot en ik twijfel steeds meer aan mijn keuze. Natuurlijk heeft het tijd nodig om er vanaf te komen en te ‘ontgiften’, maar die gevoelens van onbehagen maken het niet makkelijk. Mijn gedachten gingen met me aan de haal en ik dacht dingen die ik helemaal niet wil denken, gedachten die me wanhopig maken en tot waanzin willen drijven. Pas nadat ik om vijf uur een Tramadol in had genomen ging het beter met me. Ik ben weer té afhankelijk van pijnstillers momenteel. Afkicken daarvan wordt ook nog een uitdaging, maar first things first.  

Related posts

Leave a Comment