Recept: Tagliatelle met stoofvlees – Jan Linders

 

Echtgenoot is nogal van het experimenteren met recepten. Als ik alleen was geweest dan denk ik dat ik niet heel vaak iets nieuws zou proberen dus dankzij hem leer ik heel veel gerechten waarderen. Een aantal maanden geleden stond er een stoofpotje van Jan Linders op het program.

Nou moet ik zeggen dat ik stoofpotjes overheerlijk vind, maar het mij te lang duurt om ze klaar te maken. Onzin natuurlijk, want het is niet meer werk dan elk ander gerecht, je moet het alleen heel erg lang laten sudderen. En dáár hoef ik ook helemaal niets voor te doen, zelfs er voor thuisblijven is geen excuus want ik moet toch thuis blijven. Laten we het er maar gewoon op houden dat ik lui ben. Manlief is dat gelukkig niet, dus aten we vanavond een overheerlijk stoofpotje.

Benodigdheden:

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 800 gram runderlappen, in blokjes
 • 1 rode ui, gesnipperd
 • 3 teentjes knoflook, geperst
 • Takje rozemarijn
 • 1 laurierblaadje
 • 300 milliliter rode wijn
 • 2 blikken gepelde tomaten
 • 400 gram tagliatelle
 • 75 gram Parmezaanse kaas
 • 200 gram rucola

Bereiding:

 • Verhit de olie in een braadpan en bak het blees op een hoge stand rondom bruin.
 • Voeg de ui, knoflook, rozemarijn en het laurierblaadje toe en bak circa 3 minuten.
 • Schenk de rode wijn erbij en laat pruttelen tot het vocht helemaal is verdampt.
 • Voeg de tomaten en 100 ml water toe en roer door.
 • Laat het vlees met het deksel op de pan minimaal 3 uur stoven op een lage stand.
 • Roer regelmatig door en voeg eventueel wat water toe.
 • Trek het vlees met 2 vorken los en laat nog even pruttelen op een lage stand.
 • Kook intussen de tagliatelle.
 • Roer de Parmezaanse kaas door het vlees, met eventueel wat kookvocht van de pasta, rucola en extra Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden:

De voedingswaarden vind ik (om heel eerlijk te zijn) erg hoog, maar wanneer je niet hoeft af te vallen of wanneer je veel gesport hebt is het ideaal. Manlief doet niet aan afvallen en ik eet gewoon een kleinere hoeveelheid en ik zorg ervoor ik minder tagliatelle eet.

 • Aantal kcal: 940
 • Eiwitten: 64
 • Koolhydraten: 83
 • Vet: 32

Zoals ik al vertelde komt het recept bij Jan Linders , je kunt het terugvinden in de app.

Related posts

Leave a Comment