De top 2000 staat áán! [hardlopen]

Het einde van het jaar nadert en dan wordt het weer tijd voor wat goede voornemens. Nu heb ik bijna elke dag weer goede voornemens en dat blijven ze soms ook, maar de bucketlist van afgelopen jaar is vrijwel helemaal klaar. Het is dus tijd voor een nieuwe bucketlist voor 2018. Op die bucketlist staat ook 5 km hardlopen. Dat niet alleen, ik wil hem ook nog eens rond half uur gaan doen.

Dat is een behoorlijke uitdaging, kan ik uit ervaring zeggen. Ik en hardlopen zijn niet echt een geweldige combinatie, maar ik vind het wel heel erg leuk om te doen. Dat is dan ook de reden dat ik besloten heb het toch weer op te pakken.

Naast het feit dat het een leuke uitdaging is, wordt het ook tijd om weer eens wat kilo’s kwijt raken. Nu moet ik zeggen dat ik dit al een aantal jaar schreeuw en dat er nog niet zo heel veel van terecht gekomen is, maar daar gaat dit jaar echt verandering in komen. Wanneer je medicijnen slikt waar je van aankomt is het niet zo heel makkelijk om af te vallen, maar ook niet onmogelijk. Hardlopen is voor mij dé manier om gewicht te verliezen, alleen wel een zware manier kan ik zeggen.

De laatste maanden lukte het maar niet om aan het sporten te gaan, ik weet niet wat dat is, maar irritant is het wel. Ik ben een paar keer naar de sportschool geweest en heb af en toe op de racefiets gezeten, maar met 6000 km in totaal voor mij toch een tegenvaller.

In de afgelopen jaren ben ik altijd blijven sporten en vond het ook erg leuk, maar op de een of andere manier is dit gewoon niet mijn jaar. Ik zou zelfs kunnen zeggen dat ik momenteel gewoon een hekel heb aan sporten. Dat komt waarschijnlijk omdat het gewoon heel veel tijd kost en het me niet het fijne gevoel geeft dat ik gewend ben.

Vandaag had ik wél zin om te sporten, maar was erg druk. Nadat ik dat afgerond had dacht ik: ‘Het kan me niet schelen dat het donker wordt, het kan me niet schelen dat ik moe ben én het kan me niet schelen dat ik hoofdpijn heb; ik gá gewoon en ik zie het wel.

Net als vorig jaar heb ik ook nu tijdens het sporten geluisterd naar de Top 2000. Kon die maar gewoon het hele jaar zijn! Gelukkig heb ik sinds kort Spotify premium en kan ik in het vervolg lekker altijd luisteren naar de top 2000 (van 2016), als ik wil ;-).

Ik zag vandaag de zon ondergaan en de wereld langzaam donkerder worden. En weet je wat? Ik heb er intens van genoten. Ik ben natuurlijk nog lang niet waar ik wil zijn, maar vandaag heb ik in ieder geval de eerste stap gezet. Op naar 2018!!!

Related posts

Leave a Comment