Wie ben ik?

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Angela, ik ben 37 jaar jong, echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Ik heb de ziekte ME. Een relatief onbekende ziekte waar op dit te weinig over bekend is om te genezen. Ik heb dit waarschijnlijk al sinds eind 1997, maar officieel weet ik het pas sinds 2006. Ik ben behandeld en weet nu beter hoe ik ermee moet omgaan, maar mijn leven is soms net een achtbaan. De ene keer zit ik bovenin en barst ik van de adrenaline wanneer ik daar blijf hangen of keihard naar beneden ga. De andere keer zit ik helemaal onderin en is mijn adrenaline uitgewerkt en ben ik uitgeput. Heel soms zit ik in een ‘kurkentrekker’ en gaan de emoties en de energie alle kanten tegelijk op.

Mijn leven is in zekere zin nooit saai.

Ik hou van fietsen, het geeft me energie. Ik hou ervan om naar de sportschool te gaan en af en toe vind ik het heerlijk om mijn grenzen op te zoeken. Dan ga ik er vrijwel altijd ook overheen en moet ik daarvoor ‘boeten’, maar op die manier verleg ik mijn grenzen ook steeds meer in de hoop ooit een ‘normaal’ leven te kunnen leiden. Eind 2017 ben ik daarom ook gaan werken voor RTV Arnhem als bureauredacteur. Daar schrijf ik het nieuws en weer van de dag en zorg ik er met mijn collega’s voor dat we elke keer weer mooie onderwerpen hebben voor ons programma Arnhem Aktueel.

Naast ME heb ik sinds maart 2015 ook aangezichtspijn. Dit begon met een zeurende kiespijn en eindigde in een chronische pijn in mijn gezicht. Daarvoor slik ik sinds 2016 medicijnen. Eerst begon ik met Amitryptiline, maar dat werkte niet. De daaropvolgende Lyrica heb ik na een jaar vervangen door Gabapentine, omdat mijn brein zeer slecht functioneerde en ik soms mijn eigen geboortedatum of die van de kinderen ineens niet eens meer wist.

Hoewel ik op heel veel vlakken beperkt wordt door mijn ziekte en aandoening probeer ik zoveel mogelijk uit het leven te halen. Ik baal van de dips, maar geniet des te meer van de pieken. Volg me bij mijn ritjes in de achtbaan. Ride with me!

Angela |
37 jaar jong mama van een koningskoppel (2007 & 2011) |
startgewicht 110 kg |
Momenteel 77 kg |
verloren 33 kg |
streefgewicht 65 kg |

Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Nu, tien jaar later, heb ik honderden blogs, columns en artikelen geschreven, heb ik een schrijfwedstrijd gewonnen, staan er twaalf boeken met mijn naam erop in de boekenkast en kan ik me niet meer indenken hoe ik ooit zonder schrijven kon. In de afgelopen dertien jaar heb ik meerdere cursussen gedaan om mezelf te verbeteren, maar het is vooral het schrijven zelf dat mij verbetert.

In 2006 begon ik met bloggen over de zwangerschap van mijn dochter. Vaak kwam ik niet verder dan twee alinea’s, maar het voelde heerlijk om met woorden te spelen, om verhalen te vertellen en ze meteen te kunnen publiceren. Op dat moment was ik al bezig met mijn eerste boek, maar dit was van een heel andere dimensie. Ik vond het heerlijk!

In 2009 besloot ik dat ik mijn zwangerschapskilo’s kwijt wilde en schreef me in bij de online community Valtaf. Al snel kon ik daar aan de slag als columnist, dit heb ik tot 2012 gedaan en toen stopte het bij de website. Op moment van schrijven staat mijn laatste column bovenaan, daarna is er geen column meer bijgekomen op Valtaf .

Voetstappen naar geluk_Angela StegemanIn 2010 werd mijn roman Voetstappen naar geluk uitgegeven bij Boekscout. Dat was een memorabel moment. Twee jaar later zou ik het boek bij een andere uitgeverij uitbrengen, maar de uitgeverij ging helaas failliet. Daarom besloot ik hem opnieuw uit te geven bij Mijn Bestseller. Hij is op dit moment niet alleen daar te koop, maar ook via BOL en de grotere (online) boekhandels.

FattyMummy_Angela StegemanIn 2011 en 2012 schreef ik honderden blogs, columns, artikelen en boekrecensies voor het online magazine Banger Sisters. Helaas zijn al mijn artikelen daar verwijderd, maar die ben ik aan het herschrijven en kan ik dus hergebruiken. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel!

In 2009 schreef ik meerdere blogs per week en in 2012 kwam een uitgeverij met het aanbod om deze blogs te bundelen in een boek. Die kans liet ik niet onbenut en ik werkte hard aan FattyMummy – van 107 naar 77 kg. Helaas ging de uitgeverij failliet en bleef ik achter met het manuscript. Ik besloot het alsnog (persoonlijk) uit te geven bij uitgeverij Mijn Bestseller. Hij is op dit moment niet alleen daar te koop, maar ook via BOL en de grotere (online) boekhandels.

Op 1 januari 2012 begon ik te schrijven voor het online magazine Trotse Moeders.

Later Het Keerpuntdat jaar kwam het boek Het Keerpunt uit waarin een thrillerverhaal (Karma) van mij is opgenomen. Het was heerlijk om met het indienen van mijn eerste wedstrijdverhaal meteen een plekje te verdienen in dit boek.

 

Van begin 2014 tot eind 2016 schreef ik voor het online magazine Plein 9.

Van 1 mei 2015 tot 1 september 2016 schreef ik niet alleen voor het plaatselijke online magazine Arnhemse Moeders maar redigeerde en corrigeerde ik ook blogs van anderen.

1 december 2015 schreef ik mijn eerste blog voor Fitnessvrouwen.

In september 2016 begon ik met de website Ridewithme.nl.

Op dit moment schrijf ik de roman Tijdrit. Het is een fictief liefdesverhaal dat zich afspeelt in de Tour de France van 2017. Het manuscript telt op 1 januari 76.000 woorden dus kan ik zeggen dat ik op de goede weg ben. 😉

Susanne de Jonghe is de enige vrouwelijke wielrenner die mag starten in de proloog van de Tour de France van 2017. In een 14 kilometer durende tijdrit mag zij de wereld laten zien waartoe een vrouwelijke amateur toe in staat is. Ze leeft voor de Tour de France. Haar ouders leerden elkaar kennen op de Champs Élysées in 1979 tijdens de laatste etappe van de Tour. Negen maanden later werd Susanne geboren en won Joop Zoetemelk in juli het geel in Parijs. Sindsdien kijkt ze elk jaar weer drie weken lang naar de Ronde van Frankrijk. Haar vreugde is groot wanneer zij de segmentwedstrijd wint die haar toegang verschaft tot het heilige parcours van de Tour de France in Düsseldorf.

In de aanloop naar de tijdrit brengt ze tijd door met tijdritspecialist Scott Peeters, hij brengt  haar de kneepjes van het vak bij. Susanne heeft een verleden dat verweven is met het zijne, maar is zich daarvan niet van bewust. Scott daarentegen weet al geruime tijd dat zijn tijdelijke trainingsmaatje de Heldin van Immenberg is en dat zij een poging heeft gedaan het leven van zijn vrouw te redden. Hij zoekt manieren om het haar te vertellen, maar in aanloop naar de wedstrijd vindt hij steeds redenen om dit niet te doen. Zijn bewondering voor haar vervalt in liefde, ondanks het verdriet dat erachter schuil gaat. Hoe lang kan hij dit nog langer voor zich houden? Hoe lang kan hij zich nog staande houden in de Tour de France terwijl hij weet dat het einde van het dramatische jaar steeds dichterbij komt.

20 juli is het een jaar geleden dat zijn vrouw werd vermoord door een man met idealen. Het was dezelfde dag dat de wereld werd opgeschrikt door een tweede aanslag, in Zwitserland, en de aandacht werd weggehaald van Immenberg. De Tour wachtte die dag voor niemand en zal dat dit jaar ook niet doen. Kan Scott het handelen?

Het lot heeft hen samengebracht in de een geel peloton. Kan het ervoor kan zorgen dat zij het leven weer kunnen oppakken na zoveel verdriet en pijn?

Alle boeken op een rij (daarnaast zijn er nog een paar in productie):

Dagboek over een foetus

Dagboek voor mijn baby

Goddelijke microkosmos

Een bundeltje herinneringen

Een bundeltje belevenissen

Een bundeltje liefde

 

De MEdaille heeft drie kanten

Mijn tijd bij Banger Sisters

Mijn tijd bij Trotse Moeders

Mijn blogs - 2015-2016