Wie ben ik?

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Angela, ik ben 38 jaar, echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Ik heb de ziekte ME. Een relatief onbekende ziekte waar op dit te weinig over bekend is om te genezen. Ik heb dit waarschijnlijk al sinds eind 1997, maar officieel weet ik het pas sinds 2006. Ik ben behandeld en weet nu beter hoe ik ermee moet omgaan, maar mijn leven is soms net een achtbaan. De ene keer zit ik bovenin en barst ik van de adrenaline wanneer ik daar blijf hangen of keihard naar beneden ga. De andere keer zit ik helemaal onderin en is mijn adrenaline uitgewerkt en ben ik uitgeput. Heel soms zit ik in een ‘kurkentrekker’ en gaan de emoties en de energie alle kanten tegelijk op.

Mijn leven is in zekere zin nooit saai.

Naast ME heb ik sinds maart 2015 ook aangezichtspijn. Dit begon met een zeurende kiespijn en eindigde in een chronische pijn in mijn gezicht. Daarvoor slik ik sinds 2016 medicijnen. Eerst begon ik met Amitryptiline, maar dat werkte niet. De daaropvolgende Lyrica heb ik na een jaar vervangen door Gabapentine, omdat mijn brein zeer slecht functioneerde en ik soms mijn eigen geboortedatum of die van de kinderen ineens niet eens meer wist. Het ging langzaam aan beter met mijn brein, maar ik mijn korte termijn geheugen werkt barslecht.

Hoewel ik op heel veel vlakken beperkt wordt door mijn ziekte en aandoening probeer ik zoveel mogelijk uit het leven te halen. Ik baal van de dips, maar geniet des te meer van de pieken. Volg me bij mijn ritjes in de achtbaan. Ride with me!